برف و باران اغلب ازجمله پدیدههای طبیعی هستند که وقوعشان بسیاری از مردم جهان را خوشحال و هیجانزده میکند، اما متاسفانه باید گفت بارش این نعمتهای الهی همیشه آبادانی و طراوت را به همراه ندارد و گاهی از آنها بهعنوان بلایای طبیعی نیز یاد میشود. در برخی موارد سرمای بیسابقه و بارش بیش از حد برف در بعضی از نقاط جهان مردم را با بحرانهای جدی و تهدیدهای مرگبار روبهرو کرده است.
این بحران ها مخصوص فصل سرما نیست و گاهی در ماه های گرم سال هم باعث غافلگیری مردم می شود.البته در کنار همه این مسائل گاهی همین برف و سرما باعث وقوع اتفاقات شگفت انگیز و عجیب نیز می شود که در ادامه به تشریح برخی از آنها می پردازیم.
هجوم موج یخی به ژنو
فوریه 2012 بادهای شدید جنوب شرقی اروپا، از غرب سوئیس به سمت دریاچه ژنو هجوم آوردند. سرعت این تندبادهای وحشی به 80 کیلومتر بر ساعت و دمای آن به منفی 15 درجه سانتی گراد می رسید. شدت این موج سرما به حدی بود که در همان ساعات اولیه ورودش، تمام دریاچه و نواحی اطراف آن را تبدیل به یخ کرد. جالب است بدانید که حتی اتومبیل ها و درختان اطراف دریاچه نیز از این موج سرما در امان نماندند و در عرض یک شب همگی به بخشی از یک منظره حیرت آور یخی تبدیل شدند. این سرما و یخبندان کم نظیر در ژنو 13 روز ادامه داشت و سوئیس را به یکی از داغ ترین اخبار جهان تبدیل کرد.
حباب های یخ زده رودخانه
این قرص های دایره ای برفکی ممکن است در نگاه اول چندان بی شباهت به پنکک های خوشمزه نباشند، فقط با این تفاوت که احتمالا کسی میلی به خوردن آنها ندارد.
بهار سال 2014 تعداد زیادی از این قرص های دایره ای پنکک شکل به شکل نامعلومی در قسمتی از رودخانه دی کشور اسکاتلند پدیدار شدند. این قرص های اسرارآمیز به جای آرد و شیر، از یخ و کف های موجود در سطح رودخانه تشکیل شده بودند.
زیست شناسی به نام جیمی ارکوهارت برای اولین بار این قرص های یخی شناور را که در امتداد رودخانه دی پدیدار شده بودند مورد بررسی قرار داد. طبق اظهارات وی، وجود این قرص های یخی در مناطقی مانند قطب جنوب و دریای بالتیک امری طبیعی است، اما تشکیل این اشکال دایره وار برفکی در منطقه اسکاتلند عجیب و بحث برانگیز است. البته گارد حراست رودخانه دی معتقد است با توجه به پیدا شدن این قرص ها در منطقه گردابی رودخانه، چرخش ناشی از گرداب و هوای سرد باعث تشکیل آنها شده است.
جوانا دیک، یکی از ماموران حراست رودخانه است که در این باره می گوید: «ممکن است هر کدام از این قرص های بزرگ با به هم چسبیدن حباب های کوچک رودخانه شکل گرفته باشند، که در نتیجه این پیوستگی و یخ زدن حباب های بزرگ حاصل شده و این قرص های یخی سنگین روی سطح آب پدیدار شده اند.»
انجماد ناگهانی دریاچه ای در نروژ
هفدهم ژانویه 2014 به لطف بادهای سرد و شدید شرقی، قسمت هایی از آب های نزدیک به سواحل شمالی نروژ به طور ناگهانی شروع به یخ بستن کرد. آن روز دمای هوا به منفی 8 درجه رسید. سرمای حاصل از وزش بادهای سرد وشدید باعث انجماد قسمت بزرگی از محل زندگی ماهی های آن منطقه شد.
علاوه بر این پس از بررسی این منطقه، مردم بومی به گوزنی شمالی که قسمت بالایی بدنش از یخ دریاچه بیرون زده بود، برخوردند. براساس نظریه هواشناسان آب دریاچه به حدی سریع منجمد شده است که این گوزن فرصت خارج شدن از دریاچه را پیدا نکرده و در میان یخ ها گرفتار شده بود.
البته این گوزن و ماهی های تلف شده، تنها قربانیان انجماد دریاچه نبودند، حیوانات کوچک تری نظیر قورباغه ها نیز که در آن زمان قصد فرار از دریاچه را داشتند در میانه راه اسیر سرما شده و یخ زدند.
اگرچه انجماد سریع دریاچه باعث تلف شدن حیوانات بسیاری شد، اما مردم بومی آن منطقه تا قبل از آب شدن دوباره یخ دریاچه از آن برای تفریحاتی چون اسکی روی یخ و سورتمه سواری استفاده می کردند.
از انبار شعله ور تا عمارت یخی
همان طور که می دانید سرما و یخبندان ماه های اولیه سال میلادی همیشه دردسرهای مخصوص به خود را برای شهروندان آمریکایی به همراه داشته است، اما گویا این مشکلات در سال جدید شکل ویژه تری به خود گرفته است.
در یکم فوریه 2015، آتش نشانان نیویورک در سرما و یخبندان شدید این شهر به مدت 24 ساعت مشغول مهار آتش سوزی مهیب یکی از انبارهای بزرگ منطقه بروکلین بودند. در نهایت، تلاش آتش نشانان برای اطفای حریق به یخ بستن تمام انبار منجر شد. در این عملیات، آبپاشی هر قسمت از انبار آتش گرفته، به دلیل سرمای شدید، سریع به تشکیل لایه ای از یخ منجر می شد که در نهایت طی یک شب انبار شعله ور در آتش، تبدیل به منظره ای بی نظیر از یک عمارت یخی شد.
سخت ترین کولاک تاریخ نیویورک
شاید برایتان جالب باشد که بدانید با گذشت 37 سال از کولاک عظیمی که در منطقه بوفالوی نیویورک اتفاق افتاد، هواشناسان هنوز هم از آن به عنوان شدیدترین کولاک منطقه یاد می کنند. کارشناسان شروع این ماجرا را صبح 28 ژانویه 1977، درست زمانی که باد سرد و شدیدی شروع به وزیدن کرد و دمای هوا را ناگهان به منفی 20 درجه سانتی گراد رساند، می دانند. وزش این باد شدید که از سمت دریاچه اری نشات می گرفت در نهایت بارش بی سابقه 6 متر برف در این منطقه را به همراه داشت. خسارات و تلفات ناشی از این کولاک به حدی بود که رئیس جمهور وقت آمریکا از آن به عنوان فاجعه نیویورک یاد کرد.
بارش این برف شدید باعث مرگ 29 نفر و گرفتار شدن میلیون ها آمریکایی در خانه هایشان شد. گفته می شود باد سردی که باعث شروع این کولاک شده ، منفی 60 درجه سانتی گراد بوده است.
یخ نوردی در آبشار منجمد
شاید جالب باشد که بدانید در بهار سال 2014 که برخی کشورها با موج ناگهانی سرما روبه رو شدند، چین تنها کشوری بود که به جای دل نگرانی بیشترین منفعت را از آن خود کرد. ماجراجویان بی باک چینی این بار تصمیم گرفتند به جای فرار از سرمای سخت، آن را به یکی از بهترین سرگرمی های خود تبدیل کنند.
ماجرا از این قرار است که سرمای چین در سال گذشته به حدی بود که یکی از آبشارهای شهر پکن به کلی یخ بست و تبدیل به صخره ای منجمد شد، اما برخلاف انتظار، شرایط به وجود آمده باعث جذب ده ها یخ نورد حرفه ای و مجهز به سمت این آبشار یخی برای فتح آن شد. سرازیر شدن جمعیت یخ نوردان چینی به سمت این تفرجگاه یخی قبل از آب شدن آن، بار دیگر خلاقیت مردم این کشور را بر سر زبان ها انداخت.
ویسکانسین در محاصره برف و سرما
آیا می دانید در ژانویه 2014 هوای شهر ویسکانسین آمریکا تا چه حدی سرد بود؟ هوای این شهر به حدی سرد و سوزناک بود که وقتی هواشناسی به نام اریک هالثاس در حیاط خانه خود ظرفی پر از آب جوشان را به هوا پاشید، آب در هوا به برف تبدیل شد! به بیان دیگر در آن روز دمای هوای شهر مید وست به منفی 21 درجه سانتی گراد همراه با باد سرد منفی 51 درجه سانتی گراد رسید.
ویسکانسین یکی از شهرهای آمریکاست که در آن روز به واسطه ورود توده ای عظیم از هوای سرد قطب شمالی، یکی از سردترین روزهای خود را در دهه های اخیر تجربه کرد. سرمای مرگبار عنوانی بود که شبکه های هواشناسی سراسر جهان، مدت ها از آن برای توصیف شرایط آب و هوایی آن روز شهر ویسکانسین استفاده می کردند.
.: Weblog Themes By Pichak :.